Nejlepší aku vysavače 2024 v testu

01.07.2024
8 min.
Od redakce Kamody.cz

Je důležité, abyste si vybrali ideální akumulátorový vysavač. Jedině tak získáte ze spotřebiče vyšší účinnost. Při nákupu akumulátorového vysavače proto vždy věnujte pozornost sacímu výkonu. Důležitým kritériem je také výdrž baterie. S ergonomickým bezdrátovým vysavačem s nízkou hmotností se manipuluje lépe než s těžkým spotřebičem. S lehkými akumulátorovými vysavači se také lépe manévruje. Největší výhodou akumulátorového vysavače oproti šňůrovému modelu je však absence kabelu. To znamená, že nehrozí nebezpečí zakopnutí a nejste závislí na neustále dostupné elektrické zásuvce. Mimochodem, akumulátorové vysavače jsou energeticky účinnější než modely se šňůrou.

 

Aku vysavace

 

Na co si dát pozor při nákupu akumulátorového vysavače?

Pokud si chcete koupit akumulátorový vysavač, jsou pro vás tato kritéria nákupu velmi důležitá:

  • Výdrž baterie U
    bezdrátových ručních vysavačů považujeme za zásadní dlouhou výdrž baterie a minimální dobu nabíjení. Čím kratší je doba nabíjení, tím rychleji se můžete s vysavačem vrátit k práci. Dlouhá životnost baterie zaručuje efektivnější výsledek.
  • Filtrační systém
    Pokud jste náchylní k alergiím, je nejlepší koupit si bezdrátový vysavač s integrovaným HEPA filtrem.
  • Hmotnost
    Pokud je akumulátorový vysavač lehký, lépe se s ním manipuluje a přepravuje.
  • Hlučnost
    Pokud akumulátorový vysavač pracuje tiše, je to v citlivých obytných oblastech výhoda. Méně rušíte své sousedy, což šetří problémy, zejména v domech s poměrně tenkými zdmi.
  • Sací výkon
    Mimochodem, vyplatí se silný sací výkon, který vám umožní účinně odstranit všechny druhy nečistot.

Zvažte také, na jaký typ podlahy vysavač potřebujete. Některé akumulátorové vysavače jsou vhodnější na tvrdé podlahy, zatímco jiné modely se lépe hodí na koberce. Pokud máte domácí mazlíčky, doporučujeme zakoupit bezdrátový vysavač, který dokáže odstranit zvířecí chlupy.

 

Kteří výrobci akumulátorových vysavačů existují?

V testu akumulátorových vysavačů vynikly značky Bosch, Kärcher a Makita.

 

Test akumulátorového vysavače Bosch

Společnost byla založena v roce 1886 Robertem Boschem a existuje již více než 130 let. Bosch je jednou z deseti největších společností v Německu a působí ve více než 150 zemích. Kvalitní domácí spotřebiče již po několik generací přebírají úkoly, které považujeme za únavné. Patří k nim i akumulátorový vysavač Bosch Series 4 Flexxo (21,6 V/černý) . Díky odnímatelné ruční části můžete akumulátorový vysavač Bosch používat i jako ruční vysavač, což poskytuje větší flexibilitu. V testu akumulátorových vysavačů 2024 vynikla zejména podlahová hubice Flexxo. Díky ní můžete akumulátorový ruční vysavač používat na všech površích.

 

Aku vysavace bosch bbh32101

 

Test akumulátorového vysavače Kärcher

Společnost Kärcher je na trhu již více než 30 let. Zde najdete vše, co potřebujete pro svůj dům a zahradu. Včetně akumulátorových vysavačů, jako je například Kärcher VC 6 Cordless ourFamily 1.198-670.0. Vysavače Kärcher jsou flexibilní, obratné a nabízejí vysoký sací výkon. Akumulátorové vysavače Kärcher využijí zejména lidé se sklonem k alergiím, majitelé domácích zvířat, svobodní lidé a rodiny. Kompaktní a snadno ovladatelný stojanový vysavač pracuje s příkonem 250 Wattů. Přiložený HEPA filtr pomáhá filtrovat jemné prachové částice a pyl ze vzduchu. Turbokartáč spolehlivě vyčistí váš koberec. Vyberte si z různých režimů čištění. Pokud akumulátorový vysavač Kärcher nepoužíváte, jednoduše jej připevněte na zeď.

 

Aku vysavac karcher 1198-6700

 

 

Akumulátorový vysavač Makita

Výrobce značky Makita sídlí v Německu od roku 1977. Kromě odpovídajícího příslušenství vyrábí akumulátorové, benzínové a elektrické spotřebiče. Patří mezi ně například cenově dostupný akumulátorový vysavač Makita DCL280FZ Li-ion 18V, bez akumulátoru. Díky bezkartáčovému motoru je prodloužena jeho životnost. Tento faktor umožňuje také kompaktní provedení. Jako mimořádně tichý akumulátorový vysavač vám přináší výhodu vysokého sacího výkonu. Akumulátorový vysavač DCL280FZ je napájen 18V baterií a díky dodávanému bezsáčkovému dvoustupňovému textilnímu filtračnímu systému vám umožní snadno odstranit nečistoty a prachové částice ze schodiště nebo z vašeho automobilu. Akumulátor a příslušnou nabíječku lze zakoupit samostatně.

 

Aku vysavace Makita dcl280fz

 

Srovnávací tabulka - Test akumulátorových vysavačů 2024

 

Funkce

 

Výrobce modelu s odpovídající funkcí

Kapacita baterie

Bosch: 2 Ah

Kärcher: 2,5 Ah

Makita: 6 Ah

Doba provozu na baterie

Bosch: 50 min

Kärcher: 50 min

Makita: 39 min

Napětí baterie

Bosch: 21,6 V

Kärcher: 25,2 V

Makita: 18 V

Objem kontejneru

Bosch: 400 ml

Kärcher: 800 ml

Makita: 750 ml

Hmotnost

Bosch: 3,2 kg

Kärcher: 2,6 kg

Makita: 1,5 kg včetně baterie

Technologie odsávání

Všichni výrobci bezsáčkoví, Makita také se sáčkem

 

Podrobné vyhodnocení našeho testu akumulátorových vysavačů

V testu akumulátorových ručních vysavačů jsme se zaměřili zejména na tři modely, které vynikly v testu akumulátorových vysavačů 2023. Nejrozšířenějšími výrobci jsou Bosch, Kärcher a Makita. V letošním testu akumulátorových vysavačů jsme se zaměřili právě na tyto modely:

  • Akumulátorový vysavač Bosch řady 4 Flexxo (21,6 V/černý) BBH32101
  • Kärcher VC 6 Akumulátorový vysavač ourFamily 1.198-670.0
  • Makita DCL280FZ Akumulátorový vysavač Li-ion 18V, sólo bez baterie

 

Nejlepší akumulátorové vysavače

 

1. Akumulátorový vysavač Bosch Series 4 Flexxo (21,6 V/černý) BBH32101

Akumulátorový vysavač Bosch Series 4 Flexxo je účinný vysavač s maximální výdrží baterie 50 minut. V testu akumulátorových vysavačů tento model zaujal silným čisticím výkonem a vysokým sacím výkonem. Jako praktický spotřebič 2 v 1 můžete snadno přejít z akumulátorového vysavače na ruční vysavač.

 

Výhody:

+ Příslušenství je umístěno přímo na zařízení

+ Stabilní a výkonný

+ lze čistit všechny typy podlahových krytin a dalších povrchů.

+ vysoký komfort

 

Nevýhody:

- Vysoká hmotnost

- Sací výkon by mohl být lepší

 

2. Kärcher VC 6 Akumulátorový vysavač ourFamily 1.198-670.0

Akumulátorový vysavač VC 6 Cordless ourFamily od společnosti Kärcher je přístroj, který je ideální pro majitele domácích zvířat. Přiložený HEPA filtr vysává ze vzduchu alergeny a pečlivě zachycuje zvířecí chlupy. Díky nástěnnému držáku můžete vysavač bezpečně uložit, když jej nepoužíváte. Jeho dobíjecí baterie vydrží až 50 minut v kuse. Součástí dodávky je elektrický kartáč a přídavný turbokartáč. Vysavač V6 je výkonný díky příkonu 250 W a má nízkou hmotnost 2,6 kg, takže se s ním snadno manipuluje.

 

Výhody:

+ 2stupňově nastavitelný výkon

+ výkonný s indikátorem nabití

+ vhodné i na tvrdé podlahy

+ vysoký komfort

 

Nevýhody:

- Chybí elektronicky poháněná tryska na čalounění

 

3. Akumulátorový vysavač Makita DCL280FZ Li-ion 18V, bez baterie

Makita DCL280FZ je akumulátorový vysavač s dlouhou životností, který je napájen 18 V Li-Ion baterií. Jeho kompaktní konstrukce je vybavena bezkartáčovým motorem, který produkuje nízkou hladinu hluku 70 dB. Pracuje s dvoustupňovým textilním filtračním systémem bez sáčku, díky čemuž odpadá nutnost dokupování prachových sáčků. Přiložená nádoba na prach má objem 750 ml. Akumulátorový vysavač Makita je vybaven teleskopickou trubicí, kterou lze individuálně nastavit. Součástí dodávky je také sací hadice, podlahová hubice, podlahový kartáč a štěrbinová hubice.

 

Výhody:

+ Kompaktní, lehký akumulátorový vysavač

+ Tichý a praktický

+ LED osvětlení

+ Příslušenství přímo na držáku

 

Nevýhody:

- Dodává se bez baterie a nabíječky

 

Nejlepší akumulátorový vysavač

Vítězem našeho testu akumulátorových vysavačů se stal Makita DCL280FZ. Jeho baterie s dlouhou výdrží a tichý provoz jsou obzvláště působivé. Není třeba neustále dokupovat prachové sáčky. Pozitivní vlastností je individuálně nastavitelná teleskopická rukojeť. Praktické LED osvětlení osvětlí každý kout, ať už je jakkoli malý. Vítěz našeho testu, akumulátorový vysavač, zaujme také svým bohatým příslušenstvím.

 

Závěr

Akumulátorové vysavače mají různé funkce. Všechny akumulátorové vysavače však mají jedno společné: nejsou závislé na elektřině a díky absenci kabelu zabraňují nehodám. Speciální modely pro majitele domácích zvířat a alergiky jsou navíc vybaveny HEPA filtrem.

 

Produkty vztahující se k článku

Související články

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.