Nejlepší aku fukary 2024 v testu

01.07.2024
9 min.
Od redakce Kamody.cz

K udržování čistoty a pořádku na zahradě potřebujete širokou škálu zahradního nářadí. Výkonné foukače listí jsou obrovským pomocníkem při čištění zahrady od spadaného listí nebo větví. Pokud se chcete vyhnout pracnému hrabání obyčejnými hráběmi a ušetřit tak spoustu času a energie, pořiďte si vhodný akumulátorový foukač listí.

Akumulátorové foukače listí mají oproti kabelovým nebo benzínovým foukačům listí různé výhody. Na jedné straně jsou akumulátorové foukače listí mnohem šetrnější k životnímu prostředí a energeticky účinnější. Na druhé straně je lze bez problémů používat na jakémkoli povrchu. Existuje velký výběr modelů od různých výrobců. Zjistěte z aktuálního profesionálního testu akumulátorových foukačů listí, který je pro vaše účely nejlepší.

 

Na co si dát pozor při nákupu aku fukarů

Výběr správného zařízení pro vaše individuální potřeby se může zdát na první pohled nemožný vzhledem k velkému množství dostupných modelů. Proto jsme pro vás v našem testu aku fukarů připravili několik užitečných tipů.

Kromě poměru cena/výkon, který samozřejmě hraje hlavní roli, je důležitá zejména rychlost větru a objem vzduchu. Čím vyšší je objem a rychlost, tím účinněji foukač listí pracuje. To znamená, že některé modely jsou schopny přemisťovat například i mokré listí nebo větší objemy. Zda je to nutné, závisí na velikosti plochy a stávajících podmínkách. Použitý materiál by měl být co nejodolnější, aby byla zajištěna dlouhá životnost.

Chcete-li zajistit snadnou a bezproblémovou práci, ujistěte se, že je foukač listí lehký a výkonný motor. Některé modely nejen odfoukávají listí, ale mají také praktický sáček na listí. Do tohoto vaku spotřebič shromažďuje již rozdrcené listí. Díky tomu je možné je snadno zlikvidovat.

Výhodou je také pohodlná práce. To zaručují různé funkce, jako např.

  • Izolace proti hluku
  • Snížení vibrací nebo
  • ergonomická rukojeť nebo ramenní popruh

K neunavující práci s aku foukačem listí přispívá také snadná manipulace.

 

Kteří výrobci nabízejí bezdrátové vysavače listí?

Existuje mnoho výrobců zahradního nářadí, a tedy i aku foukačů listí. Představujeme výrobce z našeho profesionálního testu aku foukačů listí. Testovali jsme modely od společností Milwaukee, Makita, DeWalt a Kärcher. Tito známí výrobci nabízejí širokou škálu zahradního nářadí a aku foukač listí rozhodně patří mezi nářadí, které by nemělo chybět v žádné domácnosti. V našem testu akumulátorových vysavačů listí jsme hodnotili modely podle jejich funkčnosti, rychlosti proudění vzduchu, manipulace, hmotnosti a vlastností.

Společnost Milwaukee Electric Tool Corporation byla založena v roce 1924. Od roku 2010 má Milwaukee stále větší zastoupení v Německu a je známým jménem pro mnoho kutilů i zahrádkářů. V našem testu aku fukarů jsme se blíže podívali na aku fukar Milwaukee M18 FBL-0 . Kompaktní a ergonomický design zajišťuje pohodlnou manipulaci.

Výrobce Makita prodává vysoce kvalitní zahradní nářadí již od roku 1915 a již téměř 50 let má obchodní zastoupení v Německu. Testovali jsme aku ofukovač Makita DUB363PT2V. Zahradní nářadí tohoto výrobce se vyznačuje kvalitními materiály a robustní konstrukcí.

Do našeho testu foukačů listí s baterií je zařazen také akumulátorový foukač listí DeWalt. Tento výrobce existuje již od roku 1924 a díky své kvalitě a odolnosti si získal jméno v oblasti zahradního nářadí. Testovali jsme DeWALT aku fukar DCMBA572N.

Posledním modelem v testu akumulátorových foukačů listí je Karcher BLV 36-240 aku vysavač listí. Tento výrobce se osvědčil jako výrobce různého zahradního a čisticího nářadí již v roce 1935. Již nyní se může označovat za světovou jedničku na trhu s čisticí technikou, ale nyní je v rychlém sledu i v oblasti zahradního nářadí.

 

Srovnávací tabulka

 

Vlastnosti

 

Výrobce modelu s odpovídající funkcí

Bezkartáčový motor

Všechny testované modely

Uzamykatelný spínač

Milwaukee, DeWalt

Funkce odsávání

Makita, Kärcher

Baterie vč.

Makita

Nabíječka vč.

Makita

Hmotnost včetně baterie

2,1 kg Milwaukee, 4,5 kg Makita, 6 kg DeWalt, 4,6 kg Kärcher

Ramenní popruh

Makita, Kärcher

Rychlost proudění vzduchu

193 km/h Milwaukee, 243 km/ Makita, 207 km/h DeWalt, 240 km/h Kärcher

 Napětí baterie

18 V Milwaukee, 18 V Makita, 54 V DeWalt, 36 V Kärcher

 

Podrobná hodnocení

Níže se dozvíte, jak dopadl náš test jednotlivých modelů akumulátorových foukačů listí.

 

Aku fukar Milwaukee M18 FBL-0 4933459825

Aku fukar Milwaukee má uzamykatelný spínač s plynulou regulací otáček. Bezkartáčový motor POWERSTATE v kombinaci s elektronikou REDLINK PLUS zajišťuje vysoký výkon. Model poskytuje rychlost proudění vzduchu až 193 km/h.

Akumulátorový foukač listí je čistě foukač a nemá sací funkci. S hmotností pod 2 kg bez akumulátoru patří foukač listí Milwaukee mezi lehké stroje.

Nevýhodou foukače listí Milwaukee je absence baterie a nabíječky, které jsou součástí dodávky. Ačkoli je tedy cena nízká, za akumulátor a nabíječku je třeba připlatit.

 

aku fukary milwaukee 4933459825-1

 

Aku fukar/vysavač Makita DUB363PT2V Li-ion LXT

Model Makita je vybaven bezkartáčovým motorem. Tento foukač listí má také velmi praktickou funkci přeměny na vysavač listí. Nasáté listí je během sání drceno vestavěným nožem.

Součástí dodávky je sací sada, dvě baterie 5 Ah a duální nabíječka. Dále zde najdete ramenní popruh, sáček na listí a všechny potřebné díly pro použití jako foukač a vysavač. Tento rozsah je zohledněn v ceně. U středně velkých ploch se však tyto dodatečné náklady již vyplatí, protože se výrazně sníží pracovní zátěž. Hmotnost vysavače listí Makita je přibližně 5 kg, a proto se stále ještě vejde do komfortního rozmezí. Rychlost vzduchu je fascinujících 243 km/h.

 

aku fukar makita dub363pt2v

 

Aku fukar DeWalt DCMBA572N-XJ 200 km/h XR FlexVolt

Bezkartáčový motor modelu DeWalt je určen pro nepřetržitý provoz, který lze bez námahy řídit díky uzamykatelnému spínači akcelerátoru. Díky tomu můžete s tímto akumulátorovým foukačem listí pracovat na velkých plochách. Konstrukce foukače listí DeWalt je díky velkým pogumovaným plochám a dobrému vyvážení mimořádně uživatelsky přívětivá. S rychlostí vzduchu 207 km/h se nachází někde mezi již zmíněnými modely.

Tento model také nemá funkci odsávání. S hmotností nižší než 3 kg je foukač listí lehký, ale tato specifikace se týká modelu bez baterie. To znamená, že akumulátorový axiální foukač DeWalt není dodáván s akumulátorem.

 

aku fukar dewalt dcmba572n

 

Test akuvysavače listí Kärcher - Model Kärcher BLV 36-240 Baterie 36V 1.444-170.0

Aku vysavač listí od společnosti Kärcher dokáže listí buď vysát, nebo odfouknout z trávníku. To je praktické, protože není třeba listí následně sbírat a čím méně pracovních kroků, tím je práce jednodušší a efektivnější.

Jeho rychlost vzduchu je 240 km/h, což model Kärcher řadí hned za model Makita. Množství odnímatelných dílů nejenže snižuje hmotnost přístroje, ale také činí čištění uživatelsky přívětivým. Obouruční rukojeť a ramenní popruh zajišťují ergonomickou manipulaci a optimální rozložení hmotnosti.

 

aku fukar karcher 1444 1700

 

Vysavač listí v testu - Nejlepší vysavač listí

Modely Milwaukee a DeWalt lze bohužel používat pouze jako foukače, a proto jsou nejlepšími vysavači listí v testu.

Naším nejlepším akumulátorovým foukačem listí je model od společnosti Kärcher. Kromě funkce foukače listí jej lze použít také jako vysavač listí. Jednotlivé díly se dají samostatně vyjmout a snadno se čistí. Absence dobíjecího akumulátoru nijak nesnižuje jeho přesvědčivou sílu. Protože i když si jej koupíte samostatně, cena je stále nižší než u modelu Makita.

Vysavač listí s rychlostí vzduchu 240 km/h a objemem sběrného vaku 45 litrů je účinným pomocníkem na zahradě, kterého lze použít na všech zelených plochách bez ohledu na způsob použití.

 

Závěr

Přestože při nákupu zahradního nářadí hraje hlavní roli poměr ceny a výkonu, levné modely nejsou automaticky horší a drahé modely nejsou zdaleka vždy nejlepší. Vždy se vyplatí porovnat různé výrobce a jejich modely. Náš test akumulátorových foukačů listí ukázal, že modely ve střední cenové kategorii se vždy vyplatí vyzkoušet.

Pokud si chcete koupit vysavač listí nebo jiné zahradní nářadí, nepřemýšlejte jen o podmínkách na místě, ale prohlédněte si také funkce a další vybavení.

Na KAMODY najdete všechny akumulátorové vysavače listí od různých výrobců. Podporujeme vás také a poradíme vám s našimi podrobnými testy výrobků. Těšíme se na vaši návštěvu našeho internetového obchodu.

Produkty vztahující se k článku

Související články

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.